A szolgáltatás megszünt 2017-től!

2001. áprilisában (az egykori Turay-házban) megnyílt
a
TOURINFORM IRODA ÉS PANZIÓ.
Edelény, István király útja 63.

Pályázati támogatás révén újította fel az edelényi önkormányzat a város központi részén álló egyik épületet vendégház céljára. Nagy gond volt ugyanis eddig az, hogy az oda érkező vagy átmenő idegenforgalom számára nem tudtak szálláshelyet biztosítani.
A volt Turay-féle ház (a városban ezen a néven közismert) felújítása után próbálkozott azzal az önkormányzat, hogy vállalkozót találjon a vendégház üzemeltetésére. Mivel azonban jelentkező nem volt, 2000 őszén bízta meg a képviselő-testület a Művelődési Központ, Könyvtár és Múzeumot a helyiségek berendezésével és a működtetéssel.
Eredetileg tizenkilenc ágyat terveztek, két szobát azonban egyelőre nem rendeztek be, így tizenhárom férőhellyel nyílt meg.
Az egyik szobában a Tourinform iroda kapott helyet. Az azt közösen fenntartó Csereháti Településszövetséggel hasznos az együttműködés, hiszen velük közösen szerepeltetik kiadványokban a vendégházat.
2003. augusztus 1-jétől a Csereháti Településszövetség kivált a Tourinform iroda működtetéséből.
2005 szeptemberében a Tourinform Iroda elköltözött a városi könyvtár épületébe, majd 2006 júliusában (18-án) a kastély melléképületébe.
2008 októberétől visszaköltözött a városi könyvtár épületébe Turisztikai Információs Iroda megnevezéssel
2004. március 17-től 2005. május 31-ig a Bódva-völgyi Terület- és Településfejlesztési Társulás irodája a Tourinform iroda szobájában kapott helyet.
2004. július 1-jétől a Panzió üzemeltetését átvette a Borsodi Közszolgáltató Közhasznú Társaság, amely átalakult 2008 közepétől Borsodi Közszolgáltató Nonprofit Kft-vé.

2011-től ismét a Művelődési Központ, Könyvtár és Szekrényessy Árpád Múzeum üzemelteti a Panziót, valamint a Rakaca-tavi Pihenőt 26 ágy férőhellyel.

Belső udvar

Konyha

2 ágyas szoba

Legközelebbi telefon: Borsodi út 2. (80 méterre a Panziótól)

Reggelizési lehetőség : Pékség, Hősök tere (30 méterre a Panziótól, a főút felé)

A szolgáltatás megszünt 2017-től!